Μην ρωτήσεις, δεν το ξέρει ούτε ο λογιστής σου: Το άγνωστο επίδομα των 200 ευρώ που το παίρνεις 12 μήνες σερί

Μην ρωτήσεις, δεν το ξέρει ούτε ο λογιστής σου: Το άγνωστο επίδομα των 200 ευρώ που το παίρνεις 12 μήνες σερί

Ποιο είναι το επίδομα...

Το Επίδομα Μακροχρονίων Ανέργων παρέχεται σε πολίτες της Ελλάδας και πολίτες κρατών μελών της ΕΕ ηλικίας 20 έως 66 ετών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και έχουν επιμείνει σε κατάσταση ανεργίας για περισσότερο από 12 συνεχόμενους μήνες.

Το επίδομα ύψους 200 ευρώ μηνιαίως καταβάλλεται από τη Διεύθυνση Υποστήριξης Πολιτών Ανεργίας (ΔΥΠΑ) και μπορεί να καταβληθεί για ένα χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες.

 

Οι Απαραίτητες Προϋποθέσεις

1. Εξάντληση της 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας.
Οι προϋποθέσεις για την απόκτηση του επιδόματος περιλαμβάνουν την πλήρη εξάντληση της τακτικής επιδότησης ανεργίας διάρκειας 12 μηνών. Δικαιούχοι είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν λάβει την επιδότηση αυτή τμηματικά, με διαδοχικές αναστολές και επανεκκινήσεις, και υποβάλλουν την αίτησή τους εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη λήξη της 12μηνης περιόδου επιδότησης.

Αυτοί που λαμβάνουν την επιδότηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.Δ. 2961/54, και κατά τη λήξη της επιδότησης δεν έχουν παραμείνει αδιάλειπτα για 12 μήνες στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη συμπλήρωση της συνεχούς 12μηνης περιόδου παραμονής.

Προσοχή: Αποκλείονται από την επιδότηση οι δικαιούχοι που δεν έχουν λάβει έγκριση για τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον δώδεκα (12) μηνών.

2. Αναγκαία Συνεχής Ανεργία και Εγγραφή στα Μητρώα της ΔΥΠΑ
Πρέπει να έχουν διανύσει συνεχή περίοδο ανεργίας διάρκειας δώδεκα μηνών έως την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης και να παραμένουν καταγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων της ΔΥΠΑ.

3. Ηλικιακοί “περιορισμοί”
Η απαίτηση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ηλικία από 20 έως 66 ετών. Η ημερομηνία γέννησης του αιτούντος χρησιμοποιείται ως σημείο αφετηρίας για τον υπολογισμό της συμπλήρωσης του 20ού και 66ού έτους ηλικίας. Η σημαντική στιγμή είναι η υποβολή της αίτησης, καθώς αυτή καθορίζει εάν ο αιτών πληροί τις απαιτούμενες ηλικιακές προϋποθέσεις.

4. Οικονομικά Κριτήρια
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10.000€. Αυτό το ποσό αυξάνεται κατά 586,08€ για κάθε ανήλικο τέκνο. Για παράδειγμα, ένας/μια αιτών/αιτούσα με δύο (2) ανήλικα τέκνα δεν πρέπει να έχει ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που υπερβαίνει τα 11.172,16€ (10.000 + 586,08 + 586,08 = 11.172,16€).

Σημειώνεται ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται ως το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο εισόδημα από κάθε πηγή για τον αιτούντα, τον/τη σύζυγό του/της και τα ανήλικα τέκνα τους, εξαιρουμένων των επιδομάτων ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας και των μακροχρόνια ανέργων (για τυχόν χορήγησή τους κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος). Για ενήλικες άγαμους δικαιούχους, θεωρείται το ατομικό εισόδημα ως οικογενειακό εισόδημα.

Διάρκεια & Χρηματικό Ποσό Επιδότησης
Το ποσό της επιδότησης ορίζεται στα 200,00€ μηνιαίως και χορηγείται απευθείας στον δικαιούχο, εφόσον παραμένει εγγεγραμμένος στα μητρώα ανέργων της ΔΥΠΑ, μέχρι και δώδεκα (12) μήνες. Το επίδομα αυτό δεν υπόκειται σε προσαυξήσεις, είναι ατομικό και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον.

Πηγή: enimerotiko.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ