Μόνο για έξι μήνες «παγώνει» ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου

Μόνο για έξι μήνες «παγώνει» ο ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράμμισε ότι «ο ΦΠΑ θα παραμείνει "παγωμένος" τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, πλην όμως, το ΦΕΚ... μαρτυρά ότι το ειδικό καθεστώς σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο διατηρείται μέχρι 31/12/2018.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 πρόκειται να διαρκέσει ο μειωμένος ΦΠΑ στα πέντε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία δέχονται το κύριο βάρος των προσφυγικών ροών.

Μπορεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να υπογράμμισε ότι «ο ΦΠΑ θα παραμείνει «παγωμένος» τουλάχιστον για όσο είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και όσο διαρκεί η κρίση στα νησιά», πλην όμως, το ΦΕΚ… μαρτυρά ότι θα είναι για διάστημα έξι μηνών.

\Οι νησιώτες στα πέντε νησιά θα διατηρήσουν για άλλους έξι μήνες τους χαμηλούς συντελεστές ενώ θα κάνουν χρήση –όπως και οι κάτοικοι και άλλων νησιών συνολικά 49 ανά την ελληνική επικράτεια- και του μεταφορικού ισοδύναμου. Πρακτικά, μεταφορικό ισοδύναμο είναι η επιδότηση των εισιτηρίων από και προς το νησί μόνο για τους μόνιμους κατοίκους.

Με υπουργική απόφαση θα προβλεφθεί ένα ανώτατο πλαφόν στον αριθμό των εισιτηρίων που θα δικαιούται η κάθε οικογένεια αλλά και η διαδικασία είσπραξης της επιδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου έπαυε να ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο με τους κατοίκους των νησιών αυτών να επιβαρύνονται πλέον με τους συντελεστές που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ