Στημένη φαρσοκωμωδία Κοτζιά – Καμμένου με «θύμα» το Μακεδονικό

Στημένη φαρσοκωμωδία Κοτζιά – Καμμένου με «θύμα» το Μακεδονικό

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Ζάεφ έστησε πάρτι σε όλη τη χώρα για να γιορτάσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την απόκτηση μακεδονικής ταυτότητας… erga omnes, Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς παίζουν το παιχνίδι της σύγκρουσης για το Μακεδονικό

Μια φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται η υπόθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Λαϊκή απογευματινή αλλά με πολύ ακριβό εισιτήριο για την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Ζάεφ έστησε πάρτι σε όλη τη χώρα για να γιορτάσει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την απόκτηση μακεδονικής ταυτότητας… erga omnes, Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς παίζουν το παιχνίδι της σύγκρουσης για το Μακεδονικό.

Όχι ότι δεν υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Πενταγώνου, όμως, το να μαλώνουν δημόσια δύο κορυφαίοι υπουργοί που εμπλέκονται στα εθνικά θέματα και την άμυνα της χώρας, δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα.

Η κόντρα Καμμένου και Κοτζιά έχει ξεκινήσει προτού ακόμη κλείσει η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για θεατρική παράσταση με συγκεκριμένους ρόλους και σκηνοθέτη τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έπαιζε το ρόλο του μεταρρυθμιστή και μέγιστου διπλωμάτη που θα έκλεισε μια συμφωνία «κέντημα» όπως έγραψαν μερικά ξένα ΜΜΕ, ενώ ο υπουργός Άμυνας θα έπαιζε το ρόλο του υπερπατριώτη που μονίμως θα γκρίνιαζε και θα αντιδρούσε, θα απειλούσε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά στο τέλος θα έκανε… πέτρα την ελληνική καρδιά του και θα έμενε στο «χλιδάτο» υπουργείο Άμυνας με όλες τις ανέσεις, τα ταξίδια, τα κόκκινα χαλιά και τις παρελάσεις στα Ηλύσια Πεδία.

Και φυσικά βάζοντας πάνω απ’ όλα τη σωτηρία της πατρίδας από τους «κακούς», τους διαπλεκόμενους, τους επιχειρηματίες και τα εχθρικά ΜΜΕ, θα ξαναέριχνε τον εγωισμό του για να πάει με ψηλά το κεφάλι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Η φαρσοκωμωδία συνεχίστηκε μετά τη συνέντευξη Κοτζιά στη γερμανική FAZ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπουργός είπε πως η συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από 151 βουλευτές και χωρίς τους ΑΝΕΛ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα βρεθούν αλλού τα «δεκανίκια» που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκάλυψε, όμως, κι ένα ακόμη μέρος του σχεδίου. Το ενδεχόμενο να υπάρξει κύρωση της συμφωνίας με λιγότερους από 151 βουλευτές σε περίπτωση που κάποιο κόμμα δεν πάρει μέρος στην ψηφοφορία, επομένως χρειαστεί σχετική πλειοψηφία.

Ουσιαστικά άδειαζε τον Πάνο Καμμένο που επιμένει να ζητά 180 βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ότι δεν χρειάζεται καν τους ΑΝΕΛ για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κι εκεί ήρθε κάπου η ανακοίνωση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ που κάλεσε τον Κοτζιά να ασχολείται με τα του οίκου του, λες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν συμμετέχουν ενεργά στην κυβέρνηση.

Το θέατρο σκιών συνεχίζεται κι όπως λένε όσοι γνωρίζουν τι συζητείται στους διαδρόμους της Βουλής, θα συνεχιστεί μέχρι να αποφασίσει ο Καμμένος να κάνει ηρωϊκή έξοδο και να πάψει να στηρίζει την κυβέρνηση. Έτσι θα μπορεί να παίξει προεκλογικά το χαρτί του πατριώτη που αγωνίζεται για τη Μακεδονία ενώ ο Τσίπρας του διωκόμενου γιατί είναι μεταρρυθμιστής και μεγάλος διπλωμάτης που δεν τον αφήνει η… δεξιά του Καμμένου να κάνει πραγματικότητα την ιστορική συμφωνία που «ήταν δίκαιη κι έγινε πράξη».

Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε ο Καμμένος θα παραμείνει στις αναπαυτικές καρέκλες του Πενταγώνου. Μέχρι που έχει βάλει το όριο αντοχής της πατριωτικής του συνείδησης ώστε να αποφασίσει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να πει ότι σταματά να στηρίζει την κυβέρνηση;

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Από το να αποχωρήσει σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό το φθινόπωρο και να ξεκινήσει τον νέο… Μακεδονικό μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Μέχρι να πάμε με τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση έως τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο όπου θα κλειδώσει και η οριστική ημερομηνία των εκλογών.

Μέχρι τότε η παράσταση θα συνεχίζεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ