Τζανακόπουλος: Έληξε το θέμα με τους Ρώσους διπλωμάτες

Τζανακόπουλος: Έληξε το θέμα με τους Ρώσους διπλωμάτες

«Για το ζήτημα των Ρώσων διπλωματών πήραμε τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε κι αυτή τη στιγμή το θεωρούμε λήξαν. Απελάθηκαν διότι στα χέρια των αρμόδιων αρχών ήρθαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε ο απαιτούμενος σεβασμός που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι προς το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό νόμο. Τελεία […]

«Για το ζήτημα των Ρώσων διπλωματών πήραμε τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε κι αυτή τη στιγμή το θεωρούμε λήξαν. Απελάθηκαν διότι στα χέρια των αρμόδιων αρχών ήρθαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία δεν υπήρξε ο απαιτούμενος σεβασμός που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι διπλωματικοί υπάλληλοι προς το ελληνικό κράτος και τον ελληνικό νόμο. Τελεία και παύλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει δόγμα εξωτερικής πολιτικής η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε στον Real Fm ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάνει λάθος και ότι «δεν υπάρχει κανένας αμερικανικός δάκτυλος» στην υπόθεση.

«Η Ρωσία είναι εταίρος, και μάλιστα ένας από τους σημαντικούς εταίρους της Ελλάδας, αυτό δεν αλλάζει από το τελευταίο περιστατικό. Ωστόσο, εμείς πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζουμε ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος και απαιτούμε και ως κυβέρνηση και ως ελληνική πολιτεία τον σεβασμό όλων των εταίρων μας. Τελεία και παύλα» τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «δύσκολη» την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημείωσε πως το τελευταίο τετράμηνο υπήρξε ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς τόσο οι εκλογές στη γείτονα, όσο και οι δυσκολίες του Ερντογάν, οδήγησαν στη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η σύλληψη αυτή έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ζήτημα, καθώς παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκτιμώ, όμως, ότι η διάθεση, έτσι όπως προέκυψε από τη συνάντηση των δύο ηγετών πριν από λίγες μέρες, είναι μάλλον καλύτερη σ’ αυτή τη φάση» είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος».

Σε σχέση με την καθυστέρηση εκταμίευσης της δόσης με αφορμή το του ΦΠΑ στα νησιά που δοκιμάζονται από το προσφυγικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «μια ακραία δεξιά ομάδα στο κυβερνών κόμμα της Γερμανίας, για λόγους υπερβολικής σχολαστικότητας, θεώρησε ότι πρέπει να υπάρξει επανέγκριση της συγκεκριμένης κίνησης από τη μεριά της επιτροπής προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής».

tzanakopoulos


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ