Αντιμέτωπος με φυλάκιση ο αρχηγός της τουρκικής  αντιπολίτευσης λόγω σατυρικού σκίτσου του Ερντογάν

Αντιμέτωπος με φυλάκιση ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης λόγω σατυρικού σκίτσου του Ερντογάν

Ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκίτσο το οποίο δείχνει εικόνες ζώων με το πρόσωπο του Ερντογάν. Συγκεκριμένα, Τούρκοι εισαγγελείς στην Άγκυρα διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας, με αφορμή το σκίτσο που ανήρτησε στο Τwitter ο αρχηγός του […]

Ποινή φυλάκισης αντιμετωπίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκίτσο το οποίο δείχνει εικόνες ζώων με το πρόσωπο του Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι εισαγγελείς στην Άγκυρα διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας, με αφορμή το σκίτσο που ανήρτησε στο Τwitter ο αρχηγός του CHP.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Tούρκος εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει την άρση της ασυλίας του Κιλιτσντάρογλου, κάτι που αν συμβεί, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μπορεί να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη του.

Το σκίτσο που «μοιράστηκε» ο Κιλιτσντάρογλου έδειχνε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν και είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ».

 

Να σημειωθεί πως το σκίτσο αρχικά είχε δημοσιευθεί από σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμιση, ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

«Θα ανεχτείτε την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείτε να το αποφύγετε, στέλνοντάς με φυλακή», δηλώνει, την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτρέποντας τους βουλευτές του να αναρτήσουν το επίμαχο σκίτσο.


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ