Πύρινα μέτωπα σε Γεράνεια Όρη, Νέα Μάκρη και Ζάκυνθο

Πύρινα μέτωπα σε Γεράνεια Όρη, Νέα Μάκρη και Ζάκυνθο

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών για τον έλεγχο των πυρκαγιών.

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα στα Γεράνεια Όρη που κατέκαψαν τις προηγούμενες ημέρες την Κινέτα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στη περιοχή Ριζάρη στη Νέα Μάκρη, ενώ φωτιά ξεσπασε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στη περιοχή της Λιθάκιας Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το τελευταίο χθεσινοβραδινό ανακοινωθέν του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα καθώς έχουν ανακοπεί τα μέτωπα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρο,13 οχήματα ΟΤΑ, 10 βυτιοφόρα οχήματα και 5 μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχείρησαν συνολικά εκ περιτροπής 14 Ε/Π και 11 Α/Φ.

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε δασική έκταση στη περιοχή της Λιθάκιας Ζακύνθου.

Η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλη έκταση, αλλά βρισκόταν μακρυά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούσαν για την κατάσβεσή της έξι οχήματα με 12 άντρες. Η περιοχή είχε δοκιμαστεί πέρυσι κατά την διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που είχαν κάψει το νησί της Ζακύνθου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα και σε οικόπεδο με ξερά χόρτα στην περιοχή Ριζάρη στη Νέα Μάκρη. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην περιοχή Μόντε Σμίθ της Ρόδου η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στις 18:04 καθώς και η πυρκαγιά στην περιοχή Κοίλα Αλεξανδρούπολης που εκδηλώθηκε στις 16:00 αντιμετωπίστηκαν άμεσα χωρίς να προκύψουν προβλήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ