Θρίλερ με το υποβρύχιο της Αργεντινής  που εξακολουθεί να αγνοείται

Θρίλερ με το υποβρύχιο της Αργεντινής που εξακολουθεί να αγνοείται

«Δεν μπορέσαμε να το εντοπίσουμε, ούτε να έχουμε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου ή οπτική επαφή με το υποβρύχιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ, Ενρίκε Μπάλμπι. Ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές προκαλεί το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσες πολλές ώρες από την τελευταία επικοινωνία με το υποβρύχιο. Εικάζεται ότι μπορεί να έπαθαν βλάβη τα συστήματα επικοινωνίας του μετά από […]

«Δεν μπορέσαμε να το εντοπίσουμε, ούτε να έχουμε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου ή οπτική επαφή με το υποβρύχιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΝ, Ενρίκε Μπάλμπι.

Ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές προκαλεί το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσες πολλές ώρες από την τελευταία επικοινωνία με το υποβρύχιο. Εικάζεται ότι μπορεί να έπαθαν βλάβη τα συστήματα επικοινωνίας του μετά από βραχυκύκλωμα. Σύμφωνα με τον Μπάλμπι, το σκάφος δεν έχει ενεργοποιήσει το σύστημα έκτακτης ανάγκης. «Ερευνούμε τους λόγους που δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε την επικοινωνία» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Εάν υπήρχε πρόβλημα, όμως, το σκάφος θα είχε αναδυθεί στην επιφάνεια».argentine-submarine-afp_650x400_51510979303Το γερμανικής κατασκευής ντιζελο-ηλεκτροκίνητο ARA San Juan επέστρεφε στη βάση του στο Μαρ Ντελ Πλάτα από αποστολή ρουτίνας κοντά στο νοτιότερο άκρο της χώρας, όταν χάθηκε το στίγμα του κοντά στη χερσόνησο Βαλντέζ.

Ένα καταδρομικό και δύο κορβέτες καθώς και ένα Hercules C-130 της πολεμικής αεροπορίας της χώρας συνεχίζουν τις έρευνες, αλλά οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέβησαν άκαρπες καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επικρατεί θαλασσοταραχή.

Το υποβρύχιο καθελκύστηκε το 1983 και είναι το νεότερο από τα τρία συνολικά που διαθέτει το ΠΝ της Αργεντινής.


Πηγή: Unfollow.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ