Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρίστας αρπάζει κόσμημα αξίας 6.000 ευρώ από τη βιτρίνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τουρίστας αρπάζει κόσμημα αξίας 6.000 ευρώ από τη βιτρίνα

Η Αστυνομία, αξιοποιώντας τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα, ταυτοποίησε και εντόπισε γρήγορα τον δράστη, προχωρώντας στη σύλληψή του

Τη στιγμή που ο 41χρονος Ολλανδός τουρίστας απασχολεί το προσωπικό του κοσμηματοπωλείου στη Χερσόνησο στο Ηράκλειο, κλέβοντας με μαεστρία ένα πανάκριβο κολιέ αξίας 6.000 ευρώ, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στις εικόνες, ο Ολλανδός εμφανίζεται πάνω από τις προθήκες με κοσμήματα στο κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο, κρατώντας μια τσάντα, ενώ με τη μέθοδο της απασχόλησης αποσπά το εντυπωσιακό κόσμημα με πολύτιμους λίθους, χωρίς αρχικά να γίνει αντιληπτός.

Διαβάστε επίσης: Διαιτητές Ευρωλίγκας κατά Γιαννακόπουλου: «Συνέπειες αν δεν αποδείξει όσα καταγγέλλει»

Εντοπίστηκε και συνελήφθη

Η Αστυνομία, αξιοποιώντας τα πλάνα από το κλειστό κύκλωμα, ταυτοποίησε και εντόπισε γρήγορα τον δράστη, προχωρώντας στη σύλληψή του.

Το κλεμμένο κόσμημα βρέθηκε στην κατοχή του και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη.

O ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, ο κ. Δημήτρης δήλωσε στο MEGA:

«Απασχόλησε την πωλήτρια, με περίτεχνο τρόπο έβαλε το χέρι του στην βιτρίνα και με αστραπιαίες κινήσεις το έβαλε στην τσέπη του».

«Τον είδα από την κάμερα»

Η ληστεία έγινε την ώρα που έλειπε ο ιδιοκτήτης από την επιχείρησή του, έτσι όταν επέστρεψε αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί.

«Κατέβασα επιτόπου τα αρχεία και έψαξα τα βίντεο. Απομόνωσα το πλάνο (που απεικονίζει τον δράστη,) το έστειλα σε 2 – 3 φίλους κι αυτοί το έστειλαν σε άλλους φίλους τους κι αυτοί σε άλλους».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ένα βραχιολάκι που φορούσε ο δράστης ήταν το στοιχείο που τον πρόδωσε κι έτσι αναγνωρίστηκε η ταυτότητά του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ