Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σαρωνίδα Αττικής, πνέουν ισχυροί άνεμοι

Ξηρά χόρτα καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σαρωνίδα Αττικής και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους. Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

 Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σαρωνίδα Αττικής, πνέουν ισχυροί άνεμοι | to10.gr

Συναγερμός έχει σημάνει από πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε έκταση με ξηρά χόρτα στη Σαρωνίδα Αττικής.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 06.00 πάνω από τις Αλκυονίδες, στο 44ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου, και προκάλεσε ανησυχία σε κατοίκους διάσπαρτων κατοικιών που βρίσκονταν κοντά στην εστία της φωτιάς, μερικοί από τους οποίους αναγκάστηκαν ν’ απομακρυνθούν, φοβούμενοι μήπως οι φλόγες φτάσουν στα σπίτια τους.

Στην περιοχή έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία αυτή την στιγμή αποτελείται από 30 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν και εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα ελικόπτερο και δυο αεροσκάφη, τα οποία έχουν ριχτεί στη μάχη της πυρόσβεσης.

Ζητούμενο είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει κίνδυνος να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει καλύτερη εικόνα και πως δεν απειλούνται κατοικίες.

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο