Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώνονται οικισμοί, διακοπή κυκλοφορίας (vid+pics)

Γύρω στις 18:00 το χωριό Κοντοδεσπότι είχε εκκενωθεί πλήρως, καθώς η φωτιά το έχει περικυκλώσει.

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώνονται οικισμοί, διακοπή κυκλοφορίας (vid+pics) | to10.gr

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Οι διαστάσεις που έλαβε ανάγκασε την Πυροσβεστική νωρίς το απόγευμα να δώσει εντολή εκκένωσης για προληπτικούς λόγους δύο οικισμών: Κοντοδεσπότι και Σταυρό.

Γύρω στις 18:00 το χωριό Κοντοδεσπότι είχε εκκενωθεί πλήρως, καθώς η φωτιά το έχει περικυκλώσει.

Από το χωριό Σταυρός, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, «η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 1 χλμ. Όλοι οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και αν χρειαστεί η απομάκρυνσή τους θα γίνει άμεσα» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Διακοπή κυκλοφορίας από και προς Βόρεια Εύβοια

Προληπτικά για λόγους ασφάλειας η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια. Οι οδηγοί κατευθύνονται στον Άγιο Κωνσταντίνο.

«Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο. Μπήκε πλέον μέσα σε πευκόφυτή περιοχή και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά» ενημερώνει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος από τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, μέχρι στιγμής δεν στάθηκε δυνατόν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, υποστηρίζει.

Με τη φωτιά να είναι ανεξέλεγκτη λόγω της πυκνής καύσιμης ύλης, δόθηκε νέα εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και επιπλέον οχήματα της πυροσβεστικής από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας κατευθύνονται προς το σημείο.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και οχήματα των δήμων.

«Πολύ δύσκολη η φωτιά»

Για πολύ δύσκολη φωτιά είχε προειδοποιήσει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Είναι «πολύ δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής» έλεγε νωρίτερα.

«Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Μετά τη σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων στο έργο της πυρόσβεσης επιχειρούν 28 οχήματα με 62 πυροσβέστες, ενώ παράλληλα κινούνται και άλλα οχήματα από διάφορα σημεία της Στερεάς Ελλάδας με κατεύθυνση τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Επίσης επιχειρούν 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

 

 

 

 

 

«
»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο