
Οι 5 Τούρκοι συλληφθέντες, όπως προέκυψε δεν εμπλέκονται στους πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη - Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση
Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στη Θεσσαλονίκη παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία οι πέντε Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν για μικροποσότητες ναρκωτικών, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ, μετά τους πυροβολισμούς εναντίον στελεχών της ΕΥΠ.
Στο συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται να πρωταγωνίστησαν μέλη συμμορίας Τούρκων κακοποιών, ωστόσο, από τις έως τώρα έρευνες δεν προέκυψε εμπλοκή των παραπάνω πέντε συλληφθέντων (28, 27, 25, 21 και 21 ετών).
Εις βάρος των 5, ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για προσωπική χρήση, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 2,3 γραμμάρια κοκαΐνης και 2 γραμμάρια κάνναβης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Κατά τις ίδιες έρευνες συνελήφθη στην Κομοτηνή κι ένας 53χρονος συμπατριώτης τους για φυσίγγια (παράβαση του νόμου περί όπλων) και οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Ο τελευταίος φέρεται να είναι συγκάτοικος του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (τζιπ) στο οποίο επέβαιναν οι δράστες των πυροβολισμών.
Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες των πυροβολισμών
Οι Αρχές συνεχίζουν να αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης με τους πυροβολισμούς στους Ταγαράδες.
Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος που έχουν αναλάβει το περιστατικό συνεχίζουν να εξετάζουν βίντεο από το σημείο που έπεσαν οι πυροβολισμοί, αλλά και από τη διαφυγή των δραστών προς Θεσσαλονίκη.
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης της ΕΥΠ, για συλλογή πληροφοριών σχετικά με το τουρκικό οργανωμένο έγκλημα. Κάποια στιγμή το αυτοκίνητο των Τούρκων σταμάτησε για ανεφοδιασμό σε πρατήριο καυσίμων και ένας από τους επιβάτες βγήκε έξω και πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου της ΕΥΠ, που τους ακολουθούσε και επέβαινε μόνο ο οδηγός.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό FBI έχει αναπτύξει πλήρη δράση τα τελευταία χρόνια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της τουρκικής μαφίας που δρουν στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν γίνει πάνω από 60 συλλήψεις συνολικά σε όλη τη χώρα.
Ωστόσο, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΥΠ εκτιμούν ότι οι επιβαίνοντες του ΙΧ θεωρούσαν πως το όχημα που τους παρακολουθούσε ήταν αντίπαλης μαφιόζικης ομάδας και γι’ αυτό πυροβόλησαν.