Χιλιάδες διαδηλωτές στη Νικαράγουα ζητούν την αποχώρηση Ορτέγα

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Νικαράγουα ζητούν την αποχώρηση Ορτέγα

Τέσσερις μήνες μετά την πολιτική κρίση ζητούν να ζήσουν ελεύθεροι

Χιλιάδες πολίτες της Νικαράγουας διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους της Μανάγουα απαιτώντας την αποχώρηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα και τον τερματισμό των διώξεων και φυλακίσεων που ζητούν «να ζουν ελεύθερα», τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πολιτικής κρίσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 300 ανθρώπους.

«Ελευθερία, εάν ο πρόεδρος δεν αποχωρήσει, θα τον διώξουμε εμείς», φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν μία ήρεμη πορεία στους δρόμους στα νοτιο-δυτικά της πρωτεύουσας, κρατώντας σημαίες της χώρας και υπό τον ρυθμό επαναστατικών τραγουδιών και πνευστών.

Η διαδήλωση οργανώθηκε έπειτα από κάλεσμα της Συμμαχίας Πολιτών για την Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία, μία σύμπραξη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, στην οποία συστρατεύονται φοιτητές, επιχειρηματίες κι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων, στις 18 Απριλίου.

Ο 72χρονος Ορτέγα, πρώην ηγέτης του κινήματος των Σαντινίστας, που κυβέρνησε τη χώρα από το 1979 έως το 1990, για να επιστρέψει ξανά στην εξουσία το 2007, κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι συμμετέχει σε μία μηχανορραφία που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι μετά την βίαια επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας τον Ιούλιο η κατάσταση έχει επανέλθει στην «ομαλότητα».

 «Τίποτε δεν είναι ομαλό» στη Νικαράγουα, αντέτειναν στη χθεσινή τους πορεία οι διαδηλωτές, που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου αποχωρήσει ο Ορτέγα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ