
Δώδεκα υπόπτους συνέλαβαν οι αρχές στη Γαλλία μετά από καταγγελίες 145 ατόμων για επίθεση με σύριγγες, κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ μουσικής δρόμου Fête de la Musique
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου για τη Fête de la Musique, με τις αρχές να αναφέρουν «πρωτοφανή πλήθη» στο Παρίσι.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται, πριν από την εκδήλωση, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν καλέσει σε στοχοποίηση γυναικών κατά τη διάρκεια των εορτασμών.
Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός διαψεύδει για Τάντιτς: «Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει θέμα»
Τι ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών
Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 145 θύματα σε όλη τη χώρα ανέφεραν ότι τρυπήθηκαν με βελόνες. Η αστυνομία του Παρισιού ανέφερε 13 περιπτώσεις.
Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν εάν επρόκειτο για περιπτώσεις λεγόμενων «τρυπημάτων με βελόνες» με φάρμακα βιασμού όπως Rohypnol ή GHB, που χρησιμοποιούνται από τους δράστες για να προκαλέσουν σύγχυση ή απώλεια των αισθήσεων στα θύματα και να τα καταστήσουν ευάλωτα σε σεξουαλική επίθεση.
«Ορισμένα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τοξικολογικές εξετάσεις», ανέφερε το υπουργείο.
Ξεκίνησαν έρευνες μετά από καταγγελίες
Στο Παρίσι, ξεκίνησαν έρευνες μετά από καταγγελίες για τρυπήματα με σύριγγες τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου ενός 15χρονου κοριτσιού και ενός 18χρονου άνδρα, σε ξεχωριστά περιστατικά, σύμφωνα με εισαγγελείς. Και οι τρεις δήλωσαν ότι αισθάνονταν αδιαθεσία.
Σε όλη τη Γαλλία, 12 ύποπτοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών.
Μεταξύ αυτών ήταν τέσσερα άτομα από τη νοτιοδυτική πόλη Ανγκουλέμ, ύποπτα για επίθεση σε περίπου 50 θύματα, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.
Εκτός από αυτούς τους υπόπτους, περισσότερα από 370 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με διάφορες κατηγορίες, σχεδόν 90 από αυτά στο Παρίσι.
Δεκατέσσερις από τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, τραυματίστηκαν σοβαρά, στη διάρκεια επεισοδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός 17χρονου αγοριού που νοσηλεύτηκε αφού βρέθηκε στον δρόμο με τραύματα από μαχαίρι στην κάτω κοιλιακή χώρα.