
Συναγερμός στη δυτική Ελλάδα, με αρκετές περιοχές να βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4.
Μία ακόμα ημέρα που ο κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς είναι η υψηλός η σημερινή, με τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ανέμους να προκαλούν ανησυχία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα, Τετάρτη (23/07), προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
Δείτε το χάρτη:

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Υπενθυμίζεται ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα γίνονται περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των περιφερειακών ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Ταυτόχρονα, για τις εν λόγω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.