Ανασχηματισμός : Ποιοι «ράβουν κοστούμια» για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ανασχηματισμός : Ποιοι «ράβουν κοστούμια» για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον πρωθυπουργό θα «ξεκλειδώσει» τις αλλαγές που ακολουθήσουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Με φόντο τον ανασχηματισμό ο οποίος θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων 24ωρων, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του νέου γραμματέα του κόμματος μετά τη… δυστοκία που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες αλλά και τα συντροφικά «μαχαιρώματα».

Το όνομα του νυν υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη συνεχίζει να ακούγεται δυνατά και φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη επιλογή και δεν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για μία σειρά αλλαγών σε υπουργεία αιχμής στον ανασχηματισμό που είναι θέμα ωρών ή ημερών.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να έχει στο κόμμα και στο υπουργείο Εσωτερικών δύο δυνατά «χαρτιά» τα οποία θα παίξουν κομβικό ρόλο ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται, φαίνεται πως προορίζει και για τις δύο αυτές θέσεις, άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του τα οποία έχουν ερείσματα στη βάση του κόμματος αλλά και διαθέτουν οργανωτικές ικανότητες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει να βρεθεί στην «καρέκλα» του υπουργείου Εσωτερικών ο Νίκος Παππάς ενώ φαίνεται πως θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα βρει και ο νυν γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας. Δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεθεί στο πλευρό του Νίκου Παππά και ο νυν αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Οι αμετακίνητοι

Με τους υπουργούς που δεν αλλάζουν πόστο δεν υπάρχουν δραματικές αλλαγές. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης και Έφη Αχτσιόγλου θα συνεχίσουν από τα υπουργεία τους ενώ στη θέση του λόγω των επικείμενων εξελίξεων με το Μακεδονικό θα παραμείνει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Στη θέση του θα παραμείνει – μέχρι να ρίξει την κυβέρνηση όπως ο ίδιος έχει πει – και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ποιοι έρχονται

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», αναμένεται να υπάρξει επάνοδος στο υπουργικό συμβούλιο για τον Νίκο Φίλη και το Νίκο Ξυδάκη, θα υπάρχουν στελέχη της νέας γενιάς όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης και πιθανότατα της Ράνιας Σβίγκου ενώ θα αναβαθμιστούν πρόσωπα όπως ο Αλέξης Χαρίτσης (συζητείται να υπάρξει αυτόνομο υπουργείο Επενδύσεων και να το αναλάβει), Γιώργος Βασιλειάδης κ.α. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο πιθανότατα θα βρουν θέση και στελέχη όπως ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Άνοιγμα» σε Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά;

Έντονο είναι το παρασκήνιο σχετικά με το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς και οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος με την ενδεχόμενη είσοδο προσώπων από το παλαιό ΠΑΣΟΚ ή ακόμη και από την Κεντροδεξιά.

 Τα ονόματα της Μαριλίζας Ξενογιαννακόπουλου και της Λούκας Κατσέλη δεν έχουν φύγει από το τραπέζι, ενώ εσχάτως, ακούστηκε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν από την Κεντροδεξιά πρόσωπα όπως  πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανκού Επιμελητηρίου Κώστας Μίχαλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ