Οι συντάξεις, οι όρκοι και τα 12ποντα στο Προεδρικό

Οι συντάξεις, οι όρκοι και τα 12ποντα στο Προεδρικό

Ο Χριστόφορος Βερναδάκης ανέφερε με περίσσια σιγουριά ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων.

Ξαφνικά, λίγο προτού αρχίσει η ορκωμοσία των υπουργών, εισβάλλει στο Προεδρικό Μέγαρο ο εκ των εμπίστων του Αλέξη Τσίπρα, υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης. Τι γύρευε εκεί; Ούτε άλλαξε πόστο, ούτε ορκιζόταν σε άλλο υπουργείο. Συνεπώς τι ήταν αυτό που έκανε τον κ. Βερναρδάκη να έρθει εσπευσμένως στο Προεδρικό, εκεί όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί και οι συγγενείς τους;

Ηρθε, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» για να δώσει κουράγιο στους νέους συναδέλφους του, να δημιουργήσει αυτό που λέμε… προοπτική στην προεκλογική περίοδο που ήδη διανύουμε.

Ηταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του μέσα στο Προεδρικό ο κ. Βερναρδάκης. Στόχευσε πού θα μιλήσει, ώστε αυτά που είχε να πει να μεταδοθούν αστραπιαίως στους πάντες, σε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί (και πάντα σε συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα). Είπε λοιπόν με περισσή σιγουριά ότι η μείωση των συντάξεων δεν πρόκειται να ισχύσει, ότι θα ακυρωθεί ο σχετικός νόμος, που σημαίνει ότι ούτε καν θα αναβληθεί η λήψη αυτού του μέτρου.

Το είπε δυο-τρεις φορές, ώστε να το εμπεδώσουν οι συνομιλητές του (που έως εκείνη την ώρα άκουγαν παράπονα για τον… ΕΝΦΙΑ) και εν συνεχεία πήγε στην πίσω σειρά των συγγενών και κάθισε δίπλα στη Δήμητρα Νοτοπούλου, μητέρα της Κατερίνας Νοτοπούλου, νέας υπουργού Μακεδονίας και Θράκης, που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα μόνο και μόνο για να καμαρώσει την κόρη της. Ορκιζόταν, βλέπετε, στα 30 χρόνια της υπουργός (χωρίς αρμοδιότητες και κονδύλια, αλλά πάντως υπουργός).

Διάλογος Τσίπρα με τον Επίσκοπο
Προτού σας περιγράψω ποιοι έκλεψαν την παράσταση στο Προεδρικό, θα σας αποκαλύψω έναν διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, που όρκισε μόνον τους επτά (από τους 19) υπουργούς με θρησκευτικό όρκο. Ηταν η ώρα που ο Επίσκοπος περίμενε να ολοκληρωθεί ο πολιτικός όρκος και έπιασε κουβέντα με τον Πρωθυπουργό. Τώρα τι νομίζετε ότι του είπε ο κ. Τσίπρας, σε μια στιγμή αμηχανίας μπροστά στον εκπρόσωπο της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου την ώρα που «στο δι’ ευχών» οι περισσότεροι (μαζί με αυτούς και ο Προκόπης Παυλόπουλος) έκαναν τον σταυρό τους, ενώ ο κ. Τσίπρας σταύρωνε τα χέρια του και κοίταζε προς το άπειρο; Σχολίασε την… κυβέρνηση που μόλις ανασχημάτισε!
Είπε στον Επίσκοπο ότι έβαλε και νέους στο υπουργικό σχήμα για να τους δοκιμάσει, αλλά άθελά του προφανώς αποκάλυψε ότι θα είναι το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο έως τις εκλογές: «Μπήκαμε στην τελική ευθεία» είπε στον Σεβασμιώτατο. Το θέμα όμως είναι πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για αυτή την τελική ευθεία… Εως τον προσεχή Μάιο, έως τον Σεπτέμβριο του 2019, ή μήπως στις αρχές του 2019; Κατά τον Ιανουάριο δηλαδή.
Οι κυρίες έκλεψαν την παράσταση
Την παράσταση έκλεψαν στην ορκωμοσία οι κυρίες. Οχι τόσο η Κατερίνα Παπακώστα,που ένιωσε τη… μοναξιά ανάμεσα στους Συριζαίους (την απέφευγαν όλοι πλην της Μαρίνας Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛ) όσο η κόρη της, Αγγέλα Σιδηροπούλου, ηθοποιός και τραγουδίστρια, που πήγε στο Προεδρικό να καμαρώσει τη μαμά της. Ηταν η πιο φρέσκια και η πιο καλοντυμένη παρουσία στην ορκωμοσία.  Ούτε όμως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μπόρεσε να κάνει την έκπληξη  που κατάλαβε πως βρισκόταν στο στόχαστρο των φωτογράφων και όλες οι κινήσεις της ήταν πολύ προσεκτικές, με επίσης προσεκτικό (συντηρητικό) ντύσιμο. Αυτή που έκλεψε την παράσταση ήταν η Κατερίνα Νοτοπούλου. Ηρθε με… υπουργικό κοστούμι, με μοβ γυαλί και 12ποντα nude παπούτσια θέλοντας προφανώς να δείξει στους πάντες ότι είναι η νεότερη υπουργός του παρόντος υπουργικού σχήματος. Μόλις 30 ετών, με σπουδές Ψυχολογίας και με σύντομο πέρασμα από την υποκριτική, η Κατερίνα πήρε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αφού δεν το ήθελε η εκ Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία επιθυμούσε τη μετακίνησή της. Και τούτο γιατί, μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ούτε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ούτε και στις Σέρρες. Ετσι, την πήρε μαζί του ο αρχηγός του κόμματός της (αυτός που απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό) στο υπουργείο του, ως υφυπουργό.
Και ξαφνικά όταν οι νέοι υπουργοί άρχισαν να αποχωρούν, ακούστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ένα… You ‘re beautiful σε… ροκ εκτέλεση. Δεν ήταν άλλο από τον ήχο του κινητού της νέας υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, της καλύτερης φίλης, όπως προανέφερα, της Κατερίνας Παπακώστα: «Εχεις δύσκολο έργο, αλλά θα έχεις καλή υπουργό» της είπε της Κατερίνας, εννοώντας την Ολγα Γεροβασίλη. Η κυρία Παπακώστα όντως ήταν αμήχανη, δεν ήταν και τόσο εύκολο να βρεθεί ξαφνικά μαζί με αυτούς που έβριζε στο παρελθόν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ