«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Τάκης Βεντίκος

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Τάκης Βεντίκος

Ο Τάκης Βεντίκος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ένας από τους πρωτεργάτες του αθλητικού τύπου, ο Κωνσταντίνος Βεντίκος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και ο ΠΣΑΤ με ανακοίνωσή του τον αποχαιρέτησε. Ο εκλιπών ήταν αυτός που παρουσίασε για πρώτη φορά στον ελληνικό τύπο τα αθλητικά στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

« Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για την απώλεια ενός από τους πρωτεργάτες της αθλητικής δημοσιογραφίας, του Κωνσταντίνου (Ντίνου) Βεντίκου που τίμησε το επάγγελμα σε κάθε ημέρα της ζωής του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1933 στην Καλαμάτα και πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος σε αθλητικές εφημερίδες. Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1956 στην «Αθλητική Ηχώ». Εργάστηκε, επίσης, στις «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, στην «Ραδιοτηλεόραση» όπου διετέλεσε διευθυντής για πολλά χρόνια, στην «Μεσημβρινή» ως αρχισυντάκτης του αθλητικού τμήματος όπου παρουσίαζε για πρώτη φορά στον ελληνικό τύπο τα αθλητικά στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας. Όταν έκλεισε η «Μεσημβρινή» προσελήφθη από τον Τζώρτζη Αθανασιάδη ως Σύμβουλος Έκδοσης στη «Βραδυνή». Μάλιστα τότε καθιέρωσε για πρώτη φορά στον αθλητικό Τύπο, τις έγχρωμες σελίδες στα σπορ. Ήταν ρεπόρτερ με πολλές αποκλειστικότητες και εκατοντάδες περιγραφές και κριτικές αγώνων. Ιστορικές έχουν μείνει οι συνεντεύξεις του στην «Αθλητική Ηχώ», με το σύνολο των μεγάλων ηθοποιών στην δεκαετία του ’50, όπου οι πρωταγωνιστές άνοιγαν την καρδιά τους και για τα αθλητικά τους αισθήματα. Έχει να παρουσιάσει και πλούσιο συγγραφικό έργο, με πολλές επιτυχίες.

Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τους συναδέλφους και ήταν πάντα ένας σπουδαίος δάσκαλος για τους νεώτερους συναδέλφους του.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ συλλυπείται την οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Από τον ΠΣΑΤ»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ