Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη η μείωση φόρων και εισφορών

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη η μείωση φόρων και εισφορών

Ως αδιαπραγμάτευτη για τη ΝΔ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη μείωση των φόρων και των εισφορών.

Ως αδιαπραγμάτευτη για τη ΝΔ χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη μείωση των φόρων και των εισφορών.

Σε ερώτηση της εφημερίδας «Το Βήμα» και στην δημοσιογράφο Κρουστάλλη Δήμητρα για το εάν έχει συζητηθεί το πρόγραμμα με θεσμούς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «δυστυχώς οι θεσμοί συμφώνησαν στο μείγμα πολιτικής που στέρησε από την οικονομία ανάπτυξη και από τους πολίτες εισοδήματα»

«Τώρα πολλοί ομολογούν ότι το μείγμα αυτό ήταν λάθος. Γι’ αυτό πιστεύω ότι μπορούμε να πείσουμε. Η μείωση φόρων και εισφορών είναι αδιαπραγμάτευτο για την ΝΔ. Αλλιώς δεν μπορεί να ανακάμψει η οικονομία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Χρειαζόμαστε όμως να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη και των αγορών και αυτό θα γίνει εφόσον εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. Οι θεσμοί όμως στρουθοκαμήλιζαν όταν ξηλώνονταν μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «έχώ παρουσιάσει στο παρελθόν και πρόγραμμα εξοικονόμησης 2 δισ ευρώ τον χρόνο από τη Δημόσια Διοίκηση χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών. Το συμμάζεμα κρατικών δαπανών και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε στη χώρα είναι η απάντηση. Αυστηρότατα κοστολογημένο ένα κομμάτι του προγράμματος μας και ένα άλλο τμήμα του στηρίζεται στο ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τους θεσμούς για μείωση των πλεονασμάτων».

Με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή. Με μείωση των φορολογικών συντελεστών θα αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, εκτός που είναι αναπτυξιακό μέτρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ