Ζάεφ : «Με τη Συμφωνία ενισχύσαμε «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα»

Ζάεφ : «Με τη Συμφωνία ενισχύσαμε «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα»

Δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επιμένει στις προκλητικές δηλώσεις περί «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού.

Σε προκλητικούς τόνους συνεχίζει να κινείται ενόψει δημοψηφίσματος ο Ζόραν Ζάεφ, εντείνοντας τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση της αποδοχής του συμβιβασμού με την Ελλάδα.

Δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός, επιμένοντας για τα περί «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, τραβά το «χαλί» κάτω από την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει ως εθνικά ωφέλιμη τη Συμφωνία των Πρεσπών και να υποβαθμίσει τις όποιες αντιδράσεις.

Μετά τη συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην οποία εκβιάζει του σκοπιανούς, θέτοντας το δίλημμα του δημοψηφίσματος «ναι» ή «απελπισία», ο Ζάεφ κατά τη διάρκεια νέας πολιτικής συγκέντρωσης έστειλε μήνυμα για μια «ευρωπαϊκή Μακεδονία», σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί ευθύνη όλων των Σκοπιανών.

Στην προσπάθειά του δε, να «βάλει τη θηλιά στο λαιμό» των πολιτών της γείτονος, τόνισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Κάναμε ένα ουσιαστικό βήμα με τη συμφωνία και πήραμε έναν φίλο. Όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η συμφωνία είναι δίκαιη» υπογράμμισε σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, προβαίνοντας για ακόμη μια φορά σε προκλητικές προς τον ελληνικό λαό δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, είπε πως «όχι μόνο κατορθώσαμε να προστατέψουμε την ταυτότητα και τη γλώσσα μας, αλλά κατορθώσαμε να την ενισχύσουμε. Η Ελλάδα αναγνωρίζει και αποδέχεται την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Βρήκαμε μια φόρμουλα πώς να αναγνωρίσουμε τη βάση του παρελθόντος για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον. Έχουμε γράψει μια ευρωπαϊκή ιστορία. Να είστε περήφανοι, γιατί έχουμε την καλύτερη συμφωνία που εκπλήρωσε τις φιλοδοξίες των παππούδων μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικά αναφορά έκανε στο μπαράζ συναντήσεων που είχε στα Σκόπια με κορυφαίους αξιωματούχους της διεθνούς κοινότητας, οι οποίοι έχουν ρίξει ιδιαίτερο βάρος στη γείτονα προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» στο δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως «φίλοι από όλο τον κόσμο ήρθαν και μας είπαν καθαρά πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μας περιμένουν».

«Η θέση μας είναι στον ευρωπαϊκό κόσμο. Όλοι αποφασίζουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ» πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ