Την Τρίτη στον Ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου

Την Τρίτη στον Ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος ληστής, αλλά και έξω από το γραφείο του δικηγόρου του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή θα βρεθεί την Τρίτη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Πλατεία Κάνιγγος, που κατηγορείται για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κακουργηματικού βαθμού και για πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην υπόθεση της ληστείας την Παρασκευή το απόγευμα στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια.

Κατά τη διάρκεια της απόπειρας ληστείας, ο 33χρονος ληστής τραυματίστηκε σοβαρά και στη συνέχεια εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Βίντεο από τη στιγμή τη ληστείας προκάλεσαν σάλο, καθώς φαίνεται ο ληστής, προφανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αφού όπως έγινε γνωστό, ήταν ουσιοεξαρτημένος, να σπάει την τζαμαρία για να βγει έξω από το κοσμηματοπωλείο και στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τη σπασμένη τζαμαρία, άντρες τον κλωτσάνε.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στον θάνατο του ληστή: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά».

Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο δικηγόρος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο.

Ο 33χρονος δράστης, γνωστός ως «Ζακ», είχε αναπτύξει ακτιβιστική δράση κυρίως στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και στο παρελθόν είχε δώσει συνεντεύξεις και είχε αναφέρει πως είναι οροθετικός και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Είχε εργαστεί σε κέντρο πρόληψης για τον ιό HIV/AIDS και έγραφε στο Διαδίκτυο για θέματα που αφορούν τον HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναζητείται και δεύτερο άτομο ως δράστης της επίθεσης

Εν των μεταξύ, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά και ένα δεύτερο άτομο ως δράστης της επίθεσης κατά του 33χρονου και αναμένεται να εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν πρόκειται για καταστηματάρχη ή κάτοικο της περιοχής.

Συνθήματα με σπρέι έξω από το κοσμηματοπωλείο και το δικηγορικό γραφείο

Εν τω μεταξύ, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια, όπου βρήκε το θάνατο ο 33χρονος ληστής, αλλά και έξω από το γραφείο του δικηγόρου του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Στην οδό Γλάδστωνος με πράσινο σπρέι άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «δολοφόνε», στην είσοδο του κοσμηματοπωλείου.

Ενώ συνθήματα με μαύρο σπρέι έχουν γραφτεί και στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Αναγνωστόπουλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ