Τη Δευτέρα στη βουλή η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο- ΕΔΕ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων διέταξε ο υπουργός Άμυνας

Τη Δευτέρα στη βουλή η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο- ΕΔΕ για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων διέταξε ο υπουργός Άμυνας

Τη Δευτέρα στη μία μετά το μεσημέρι η συζήτηση στη βουλή της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ προς τον Πάνος Καμμένο για το θέμα της πώλησης εξοπλισμού προς τη Σαουδική Αραβία με φόντο αναπάντητα ερωτήματα. Στο κόκκινο και η πολιτική αντιπαράθεση. Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία […]

Τη Δευτέρα στη μία μετά το μεσημέρι η συζήτηση στη βουλή της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ προς τον Πάνος Καμμένο για το θέμα της πώλησης εξοπλισμού προς τη Σαουδική Αραβία με φόντο αναπάντητα ερωτήματα.

Στο κόκκινο και η πολιτική αντιπαράθεση. Την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση προκάλεσε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία τον κατηγορεί ότι δεν επέτρεψε την πρόσβαση των βουλευτών σε απόρρητα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή αναφορικά με την πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της κυβέρνησης» ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε ακατανόητη και απολύτως προκλητική την ανακοίνωση της Ν.Δ., λέγοντας ότι είναι η δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στον ίδιο και μάλιστα προσωπικά.

Όπως ανέφερε, την Τετάρτη στη Διάσκεψη των Προέδρων υπήρχε μια ευρύτατη συνεννόηση για τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε το ζήτημα, με στόχο η Βουλή να μείνει έξω από αυτό το θέμα, κάτι που, όπως είπε έγινε, «με τη συνέργεια όλων μας»:

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτήν την επίθεση και δεν μπορώ να την ερμηνεύσω και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να την ερμηνεύσω», σημείωσε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:  «Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για απόρρητα που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα, όπως κατά καιρούς γίνονται με τις δικογραφίες και την ειδική διαδικασία του Κανονισμού για την πρόσβαση σε αυτές τις πηγές όσων έχουν έννομο συμφέρον, όπου μπορούνε πράγματι και πηγαίνουνε και λαμβάνουνε γνώση, ούτε για τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν σε λίστες φορολογικές εξωτερικού κτλ που είναι ένα είδος, μία μερίδα απορρήτων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής καταλήγοντας επανήλθε στη στάση της Ν.Δ., δείχνοντας έντονα τη δυσφορία του : «Φεύγω εγώ από το προσωπικό. Προφανώς θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή κι αν θέλει και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης να πάρει το θάρρος να μιλήσει για τον Πρόεδρο της Βουλής και για έμενα προσωπικά. Υπάρχουν κατά τον Κανονισμό και κατά το Σύνταγμα διαδικασίες. Δεν βγάζουν ανακοινώσεις τα κόμματα και μιλούν για τους πολιτειακούς παράγοντες. Όποιος θέλει, κάνει ό,τι θέλει βάσει των σχετικών άρθρων. Κάθε κόμμα έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε ό,τι θέλει αλλά ανακοινώσεις διά του Τύπου «ο Νίκος έκανε αυτό, ο Κυριάκος εκείνο και ο Χρήστος το άλλο» είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και προκλητικά και με υπερβαίνουν σε ό,τι αφορά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διότι θεωρούσα και θεωρώ ακόμα πως είναι ένα σοβαρό, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα και το ίδιο και η ηγεσία του».

«Εγώ το θεωρώ ακόμα» συνέχισε, σημειώνοντας πως «αν θέλουν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο με ακατάληπτες ανακοινώσεις, προκλητικές, προσωπικές επιθέσεις ας το κάνουν, αλλά η ευθύνη θα είναι δική τους όλη και θα είναι βαρύτατη»

Εν τω μεταξύ, Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το ΓΕΕΘΑ για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων που αφορούν την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι «με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο ελληνικός λαός τις εμπιστεύεται».

Λίγο αργότερα σχετική ανακοίνωση για την ΕΔΕ εξέδωσε και το ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανέφερε ότι διετάχθη, μετά από επικοινωνία Καμμένου με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, για τη διακρίβωση των αιτίων και συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Λίγες ώρες νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε την απόφασή του να δώσει στα μέλη της επιτροπής Εξοπλισμών τα επίμαχα απόρρητα έγγραφα και σημείωσε ότι αποχαρακτηρίζει «όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας».

«Για να σταματήσει κάθε σπέκουλα σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα του ΥΕΘΑ για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και η πώλησή τους σε εφημερίδες από τον πλασιέ, δίνω πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζω όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας» έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή απόρρητα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ σήμερα με δηλώσεις του Σκάι προανήγγειλε νέες αποκαλύψεις. «Μετά τη ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κάνει δική της σχετική ερώτηση» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC


Πηγή: Unfollow.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ