Σαλβίνι για Γιουνκέρ: Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν

Επίθεση του γραμματέα της Λέγκα και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με φόντο τις προειδοποιήσεις των Βρυξελλών προς τη Ρώμη για τήρηση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων.

«Μιλώ μόνο με άτομα που δεν πίνουν», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού La 7 και πρόσθεσε ότι «στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιουνκέρ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα».

«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιουνκέρ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του την δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν να ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση», συμπλήρωσε.

Χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Κομισιόν –αναφερόμενος στην Ιταλία- είπε πως «αν όλες οι χώρες είχαν ειδική μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ».

«Η Ιταλία παίρνει αποστάσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει από κοινού, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν και πρόσθεσε: «Δεν θα επιθυμούσα, αφού καταφέραμε πράγματι να αντεπεξέλθουμε στην ελληνική κρίση, να καταλήξουμε με την ίδια κρίση στην Ιταλία. Μια τέτοια κρίση ήταν ήδη, αρκετή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ