Προφυλακιστέοι ο καθηγητής ΤΕΙ και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στις Σέρρες

Προφυλακιστέοι ο καθηγητής ΤΕΙ και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στις Σέρρες

Η σύζυγος του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από την απολογία του στον ανακριτή ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι χρηματιζόταν από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να τους περνάει στα μαθήματά του.

Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, ενώ η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους.

Κατά την απολογία του, ο καθηγητής αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται (δωροληψία και εκβίαση, σε βαθμό κακουργήματος) ισχυριζόμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με το φροντιστήριο. «Όλα όσα μου προσάπτουν είναι για να με εκδικηθούν, επειδή ήμουν αυστηρός» φέρεται να είπε.

Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του. Την ίδια τύχη είχε κι ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου με το οποίο ο καθηγητής φέρεται να συνεργαζόταν.

Σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι «έκοβε» σκόπιμα τους σπουδαστές του και τους παρέπεμπε στο φροντιστήριο για να περάσουν τα μαθήματά του.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, οι σπουδαστές καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά που ανάλογα με την περίπτωση ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και τον βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ