Τσίπρας: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας

Τσίπρας: Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας

Στην Ελούντα της Κρήτης οι εργασίες της 6ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό σε συμφωνία για οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, ξεπερνώντας τις όποιες τεχνικές δυσκολίες, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο της 6ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στην Ελούντα της Κρήτης.

«Είχαμε την ευκαιρία με τον πρόεδρο Σίσι στη διμερή μας συνάντηση να κουβεντιάσουμε περαιτέρω, καθώς και οι δύο αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη σημασία που έχει η οριοθέτηση των ΑΟΖ μεταξύ των χωρών μας, και συμφωνήσαμε να βρούμε τον τρόπο να παρακάμψουμε τις όποιες τεχνικές δυσκολίες και να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό σε οριστική συμφωνία για το ζήτημα αυτό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκα και στο Κυπριακό:  «Υποστηρίζουμε σταθερά την επανέναρξη των διαβουλεύσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, από το σημείο που τερματίστηκαν οι συνομιλίες στο Κραν – Μοντανά της Ελβετίας. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις φιλίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Εκφράσαμε τη στήριξή μας στην Κύπρο για την αξιοποίηση της ΑΟΖ, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Η εξόρυξη είναι σημαντική για όλο τον κυπριακό λαό», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως επί τάπητος τέθηκαν και θέματα ενέργειας, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις τονίζοντας ότι Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ