Κρήτη: 13 όπλα χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό στα Βορίζια – Εντοπίστηκαν 124 κάλυκες – Τι έδειξε η βαλλιστική της ΕΛ.ΑΣ.

Κρήτη: 13 όπλα χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό στα Βορίζια – Εντοπίστηκαν 124 κάλυκες – Τι έδειξε η βαλλιστική της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί σε ποιο από τα τέσσερα καλάσνικοφ ανήκε η βολίδα που βρέθηκε στο σώμα του 39χρονου Φανούρη Καργάκη που έχασε τη ζωή του στην ανταλλαγή πυροβολισμών στα Βορίζια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεσε to10.gr στην Google

Νέα στοιχεία για τη φονική ένοπλη συμπλοκή στα Βορίζια φέρνει στο φως η επίσημη βαλλιστική πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τα στοιχεία αποδεικνύεται η εκτεταμένη χρήση πυροβόλων όπλων και επιβεβαιώνεται η ένταση των πυρών που ανταλλάχθηκαν, το πρωινό της 1ης Νοεμβρίου 2025 στον κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Φανούρης Καργάκης και η Ευαγγελία Φραγκιαδάκη.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία καταλαμβάνει τη στρατηγικής σημασίας Κονσταντινόβκα – Κλειστή η πόρτα του Πούτιν στον Ζελένσκι

Σύμφωνα με το ERTNews οι ειδικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εξέτασαν συνολικά 124 κάλυκες, 8 βολίδες, 5 θραύσματα βολίδων, έναν πυρήνα βολίδας, ένα σκάγι και δύο μεταλλικά ρινίσματα. Από την ανάλυση των ευρημάτων προκύπτει ότι στο περιστατικό χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 13 διαφορετικά όπλα, μεταξύ των οποίων πιστόλια 9 χιλιοστών, τουλάχιστον 4 πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ, περίστροφο και επαναληπτική καραμπίνα.

Καθοριστικής σημασίας είναι και τα ευρήματα σχετικά με τον θάνατο του 39χρονου Φανούρη Καργάκη.

Η βολίδα που αφαιρέθηκε από τη σορό του δεν κατέστη δυνατό να συνδεθεί με κάποιο από τα τέσσερα Καλάσνικοφ που ταυτοποιήθηκαν μέσω των καλύκων.

Οι βολίδες αυτές (διαμετρήματος 7,62Χ39 steel core) ανασύρθηκαν από το άψυχο σώμα του 39χρονου, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αποκαλυπτικό ήταν και το διάγραμμα της Βλητικής Διερεύνησης Οχήματος που έγινε στο αυτοκίνητο 4Χ4 που οδηγούσε ο 39χρονος τη στιγμή της αιματηρής συμπλοκής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη βολίδα διαπέρασε το πίσω μέρος της καρότσας του αγροτικού οχήματος, την καμπίνα και το κάθισμα για να «καρφωθεί» στη σπονδυλική στήλη του 39χρονου στο ύψος του κόκκυγα.

Η δεύτερη βολίδα που είναι επίσης από Καλάσνικοφ και θεωρείται ως η θανατηφόρα, διαπέρασε την πόρτα του οδηγού και έπληξε τον Φανούρη Καργάκη στα πλευρά.

Στο διάγραμμα – πορεία της φονικής βολίδας έχει σημειωθεί με κόκκινο χρώμα (ΟΠΗ 9). Συνολικά, το όχημα έχει δεχθεί 21 πλήγματα από πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, πιστόλια και το λειόκανο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό. Όπως είναι γνωστό, τα όπλα της φονικής συμπλοκής δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Προσθήκη ως προτεινόμενη πηγή στη Google
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ