Τραμπ: Δεν παρέχω κάλυψη στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Τραμπ: Δεν παρέχω κάλυψη στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση Κασόγκι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία, παρά τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται ακόμη και από γερουσιαστές του κόμματός του

Ότι δεν προσπαθεί να παράσχει κάλυψη στη Σαουδική Αραβία για την υπόθεση της εξαφάνισης του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι διαβεβαιώνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ, είπε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία τις ηχητικές αποδείξεις ή τα βίντεο που σχετίζονται με την εξαφάνιση του Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Πρόσθεσε ότι «πιθανότατα θα ξέρουμε τι συνέβη» μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Νωρίτερα, πάντως, σε συνέντευξή του στο «Fox Business Network», o πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία, παρά τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες που εκφράζονται ακόμη και από γερουσιαστές του κόμματός του. «Ελπίζω ότι ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας διάδοχος δε γνώριζαν. Αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμένα» είπε.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, οι ΗΠΑ «χρειάζονται» τη Σαουδική Αραβία στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, «για ό,τι συμβαίνει στο Ιράν και σε άλλα μέρη».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι το βασίλειο είναι σημαντικό για την αμερικανική οικονομία, λόγω των εξοπλιστικών συμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί με το Ριάντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ