Τσακαλώτος: Δε θα μειωθούν οι συντάξεις

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε της ΝΔ ότι επενδύει στην καταστροφολογία.

Τσακαλώτος: Δε θα μειωθούν οι συντάξεις | to10.gr

Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία ότι επενδύει στην καταστροφολογία, αδιαφορώντας για τη χώρα.

Μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2019 στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφισημία στο τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τι θα κάνει. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκατομμυρίων ευρώ».

Όπως είπε, στην πραγματικότητα είναι πιο επεκτατικός αυτός ο προϋπολογισμός διότι ήδη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αντίμετρων. «Το ότι είμαστε σοβαρή κυβέρνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχαμε και δημοσιονομικό χώρο το 2018 και ξεκίνησαν νωρίτερα να υλοποιούνται θετικά μέτρα (επιδότηση παιδιών κ.λπ.)», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «σπεκουλάρει» ενάντια στην οικονομία της χώρας και ότι ενώ εδώ και έναν χρόνο η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «υπάρχει τέταρτο μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει πού πάει το πράγμα».

«Το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει ότι δεν θα βγούμε στις αγορές», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν στις εκλογές ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος και σε αυτό της ΝΔ «το οποίο, όπως είπε, δεν βγαίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο