Υπόθεση Κασόγκι: Όχημα με σαουδαραβικές διπλωματικές πινακίδες εντοπίστηκε σε υπόγειο πάρκινγκ

Υπόθεση Κασόγκι: Όχημα με σαουδαραβικές διπλωματικές πινακίδες εντοπίστηκε σε υπόγειο πάρκινγκ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει άδεια έρευνας από το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Σαουδαραβικό όχημα με διπλωματικές πινακίδες εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο σε χώρο στάθμευσης στην Κωνσταντινούπολη από την τουρκική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει άδεια από το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και από την εισαγγελία της πόλης για να ερευνήσουν το όχημα.

Το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε λίγες ημέρες μετά από τον θάνατο του Κασόγκι στο υπόγειο πάρκινγκ στη συνοικία Σουλτάνγκαζι, στα βόρεια προάστια της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι κάμερες ασφαλείας στο σημείο είχαν καταγράψει και άλλο διπλωματικό αυτοκίνητο να σταματάει για λίγα λεπτά στο ίδιο πάρκινγκ, για ημέρες μετά τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους τους οποίους επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, η σορός του Κασόγκι διαμελίστηκε. Το Ριάντ, ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι ο Κασόγκι είχε φύγει από το προξενείο, παραδέχτηκε τελικά ότι είναι νεκρός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ