Την Τετάρτη η πρώτη γεώτρηση της Άγκυρας με μήνυμα κατά Αθήνας – Λευκωσίας

Την Τετάρτη η πρώτη γεώτρηση της Άγκυρας με μήνυμα κατά Αθήνας – Λευκωσίας

«Αν παρενοχληθούμε, το Ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων

Στην τελική ευθεία έχει μπει η Άγκυρα για την πρώτη γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου «Φατίχ» (Πορθητής) στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στον στόχο «Αλάνια 1» στη Μεσόγειο, 62 μίλια νοτίως της Αττάλειας.

Μάλιστα ο ίδιος, στέλνοντας έμμεσα μήνυμα προς Αθήνα και Λευκωσία, θέλησε να συντηρήσει το σκηνικό έντασης που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα. «Αν παρενοχληθούμε, το Ναυτικό μας θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» δήλωσε.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος, πρόσθεσε, «αλλά θα πράξουμε τα απαραίτητα αν παρενοχληθούμε» σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ο Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι ο «Πορθητής» αναμένεται να πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό πρακτορείο μετέδωσε χθες δήλωση του τούρκου υπουργού ότι «ο Πορθητής σήκωσε άγκυρα από την Αττάλεια και ξεκίνησε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του».

Ο Φατίχ Ντονμέζ είχε αναφέρει επίσης ότι η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει μέχρι 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας. «Χρησιμοποιούμε τεχνολογία τελευταίας τεχνολογίας. Επιστημονικά έχουμε κάνει όλες τις εργασίες που χρειάζονταν».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Anadolu, οι εργασίες του «Πορθητή» θα εντατικοποιηθούν κατά προτεραιότητα στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι το πλοίο που έχει μήκος 229 μέτρα μπορεί να πραγματοποιεί θαλάσσιες γεωτρήσεις σε βάθος μέχρι 12.500 κάτω από μεγάλη πίεση.

Το γεωτρύπανο θα εξυπηρετούν τρία σκάφη υπεράκτιας υποστήριξης, τα νορβηγικά SIEM LOUISA, SIEM SASHA και SIEM SOPHIE.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ