Kατρούγκαλος: Να χυθεί άπλετο φως στην υποθεση του ομογενούς

Kατρούγκαλος: Να χυθεί άπλετο φως στην υποθεση του ομογενούς

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι.

«Να χυθεί άπλετο φως» γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος από τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, σε τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε συνέχεια του διαβήματος διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην πρεσβευτή της Αλβανίας στην Ελλάδα προχθές το βράδυ, χθες η χώρα μέσω της Ελληνίδας πρέσβη Ελένης Σουράνη επέδωσε ρηματική διακοίνωση στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών με τα αιτήματα: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση για να διαπιστωθεί αν εξαντλήθηκαν τα όρια προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος, να προστατευτούν τα δικαιώματα της ομογένειας και να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις.

Το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κ. Γιοβανόπουλος, δήλωσε ότι οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν στον Έλληνα ιατροδικαστή να δει τη σορό του 35χρονου ομογενούς για μόλις πέντε λεπτά.

Σημείωσε ακόμη ότι «η σορός είχε πλυθεί» και πως «τα τραύματα που έφερε στην πλάτη και στο στήθος έχουν συρραφθεί» οπότε, όπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα νόημα περαιτέρω έρευνας γιατί όποια στοιχεία και να υπήρχαν από τις βολίδες δεν υπάρχουν πια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ