Τη συνεργασία των σαουδαραβικών αρχών για την υπόθεση Κασόγκι ζητά η Άγκυρα

Τη συνεργασία των σαουδαραβικών αρχών για την υπόθεση Κασόγκι ζητά η Άγκυρα

Την ίδια ώρα, το Ριάντ αρνείται κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή στη δολοφονία.

Την έκδοση των 18 υπόπτων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ζήτησε εκ νέου η Άγκυρα, καλώντας τις σαουδαραβικές αρχές να συνεργαστούν ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το προμελετημένο, όπως το χαρακτηρίζει, έγκλημα.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ, υπογράμμισε πως τα ερωτήματα της Τουρκίας για τον φόνο, που διαπράχθηκε πριν από τέσσερις εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρχές του Ριάντ. Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει το που βρίσκεται το πτώμα, το οποίο εκτιμάται ότι διαμελίστηκε μετά τον στραγγαλισμό του δημοσιογράφου.

Το Ριάντ επιμένει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται η σορός και αρνείται κατηγορηματικά την όποια εμπλοκή στη δολοφονία. Η Τουρκία, αν και δεν φαίνεται να επιθυμεί την πλήρη ρήξη με το βασίλειο των Σαούντ, αμφισβητεί δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος AKP  Ομέρ Τσελίκ και τους δύο ισχυρισμούς του Ριάντ. Ο Τσελίκ τόνισε χθες ότι το έγκλημα δεν θα μπορούσε να έχει διαπραχθεί χωρίς οδηγίες από ανώτερο επίπεδο, ενώ πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει εάν όντως η σαουδαραβική κυβέρνηση δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το πτώμα.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης προσκλήθηκε να πάει στη Σαουδική Αραβία μαζί με τα στοιχεία της έρευνας που έχει στην κατοχή του. Δεν διευκρινίστηκε αν οι τουρκικές αρχές θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση αυτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ