Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων

Η μεταρρύθμιση έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.


Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων | to10.gr

Να εφαρμοστούν, όπως έχει συμφωνηθεί, τα ψηφισμένα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων ζητά εκ νέου ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

Ανέφερε ότι πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό.

Συμπλήρωσε ότι το Ταμειο θεωρεί την εφαρμογή του προνομοθετημένου πακέτου ως μια κίνηση που θα συμβάλλει στην απελευθέρωση του δημοσιονομικού χώρου για τις μη συνταξιοδοτικές κοινωνικές δαπάνες και τη μείωση της πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης.

Ο κ. Ράις ανέφερε ότι, δεδομένου πως το Ταμείο δεν έχει πλέον οικονομικές διευθετήσεις ή πρόγραμμα με την Ελλάδα, οι αποφάσεις για το πώς θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος, είναι θέμα των Ευρωπαίων και της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ, ο κ. Ράις επεσήμανε ότι πρόκειται για απόφαση την οποία πρέπει να λάβει η Αθήνα.

Σημείωσε, πάντως, ότι η Αθήνα μπορεί να είναι υπομονετική στους σχεδιασμούς της, καθώς της δίνει αυτήν την άνεση το «μαξιλάρι» ρευστότητας.

Ερωτηθείς για την επίσημη πρόσκληση επίσκεψης που έχει απευθύνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Ράις απάντησε πως η γενική διευθύντρια του Ταμείου επιθυμεί να επισκεφτεί την Ελλάδα, αλλά δεν έχει ακόμα καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο