Live η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα : Αποχαιρετισμός στους Βουλιαράτες με τον εθνικό ύμνο

Live η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα : Αποχαιρετισμός στους Βουλιαράτες με τον εθνικό ύμνο

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλλεται σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσιφά.

Η νεκρώσιμη ακολουθία ψάλλεται σε κλίμα οδύνης και θρήνου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ενώ νωρίτερα, η σορός είχε τεθεί στην κεφαλή της νεκρικής πομπής με την οικογένεια του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα να τον «ακολουθεί» στην τελευταία του διαδρομή.

Οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στην κηδεία τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και φώναζαν συνθήματα, όπως «Κατσίφα ζεις, εσύ μας οδηγείς», «αθάνατος», «ήρωας» καθώς και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κατά τη νεκρώσιμη πομπή ακούστηκαν μοιρολόγια και τραγούδια της Βορείου Ηπείρου.

Μετ’εμποδίων το ταξίδι των Ελλήνων στους Βουλιαράτες
Σε φορτισμένο κλίμα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας διεξήχθη από νωρίς το πρωί η προσέλευση του κόσμου.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης χιλιάδες Έλληνες περνούσαν τα σύνορα για να φτάσουν μέχρι το χωριό που άφησε την τελευταία του πνοή ο 35χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 άτομα ανέμεναν οι Αρχές ότι θα περάσουν στην Αλβανία για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να πουν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επετράπη ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που έγραφαν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του in.gr, οι αλβανικές Αρχές αρνούνταν να αφήσουν Έλληνες να περάσουν τα σύνορα χρησιμοποιόντας διάφορες προφάσεις.

Δείτε live την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ