Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του και υπόσχεται παντού τα πάντα

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του και υπόσχεται παντού τα πάντα

«Οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Για αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει. Οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής» τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen.

Για την καταβολή των αναδρομικών είπε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το κάνει. «Όταν υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ποια κυβέρνηση δεν θα τις εφαρμόσει; Είναι υποχρεωμένη» σημείωσε .

.Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι την περικοπή των παλαιών την  έφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Δεν θα δώσει κάποια από τα αντίμετρα γιατί φαντάζομαι ότι θα γίνει κάποιος συμβιβασμός» εκτίμησε κάνοντας λόγο για μια ακόμη μία κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «προεκλογική κίνηση και προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος της εκκλησίας για μικροκομματικά οφέλη», το προσχέδιο συμφωνίας Τσίπρα- Ιερώνυμου.  «Εδώ δεν εξασφαλίστηκε κάτι ουσιαστικό, δεν έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις κράτους εκκλησίας. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός», σημείωσε.

«Διότι και παραχωρούνται τα ακίνητα τα οποία ήταν αμφισβητούμενα και από την άλλη μεριά ο κρατικός προϋπολογισμός  εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να δώσει τη δαπάνη της μισθοδοσίας. Την ίδια στιγμή που οι κληρικοί θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η τύχη τους θα εξαρτάται από την απόφαση του κάθε δεσπότη, του κάθε μητροπολίτη» εξήγησε.

Εξέφρασε την πρόθεσή της να συζητήσει με τον αρχιεπίσκοπο για να καταλάβει ποιες ακριβώς ήταν οι σκέψεις του.

Αναφορικά με την εξαγγελία ότι έρχονται 10.000 διορισμοί, τόνισε: «Αυτή είναι η δεύτερη κοροϊδία που επιβεβαιώνει ότι  τρόπος με τον οποίο γίνεται όλο αυτό είναι ολοφάνερα προεκλογικός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ