Αγριο ξύλο κατά αστυνομικών – Τέσσερις τραυματίες

Αγριο ξύλο κατά αστυνομικών – Τέσσερις τραυματίες

Το εντυπωσιακό είναι ότι ανώτεροι αξιωματικοί έδωσαν εντολή να μην γίνει προσαγωγή ή σύλληψη με αποτέλεσμα οι νεαροί να φύγουν ανενόχλητοι

Τέσσερις είναι οι τραυματίες που καταγράφηκαν μετά την καταδρομική επίθεση από 50 τουλάχιστον αντιεξουσιαστές σε βάρος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Η επίθεση έγινε ένα τέραρτο πριν από τη μία το μεσημέρι μέσα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με συνέπεια να τραυματιστούν τρεις εξ αυτών. Αστυνομικοί ήταν μάρτυρες κατηγορίας σε μια υπόθεση μοτοπορείας αναρχικών που είχε γίνει το 2012.

Η θρασύτατη επίθεση έχει προκαλέσει τις οξύτατες αντιδράσεις των αστυνομικών ενώ οι καταγγελίες από τη στιγμή της επίθεσης είναι απίστευτες. «Μας είπαν φασίστες, μας είπαν ρουφιάνους και πολλά άλλα που λέγονται στην κάμερα, ενώ ένα συνάδελφο απείλησαν ότι θα τον σφάξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους αστυνομικούς. «Δεχόμασταν απανωτές επιθέσεις… για καλή μας τύχη, υπήρχε μια διμοιρία της ΥΜΕΤ που μπήκαν μπροστά, και απώθησαν τα άτομα» πρόσθεσε.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ανώτεροι αξιωματικοί έδωσαν εντολή να μην γίνει προσαγωγή ή σύλληψη με αποτέλεσμα οι νεαροί να φύγουν ανενόχλητοι.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο γ.γ. Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος κατήγγειλε ότι αξιωματικός βρέθηκε στο σημείο και θα μπορούσε να κάνει συλλήψεις, αλλά δεν τις έκανε για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Το επεισόδιο έγινε όταν κατά τη διάρκεια της δίκης αστυνομικοί δέχθηκαν φραστικές επιθέσεις εντός της αίθουσας από αντεξουσιαστές. Στη συνέχεια όμως το τεταμένο κλίμα μεταφέρθηκε εκτός αίθουσας, και ένας εκ των αναρχικών απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σφάξει με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν. Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με κράνη και γροθιές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Oι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ