Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις Αθήνας- Βρυξελλών για αντίμετρα και συντάξεις

Τα αποτελέσματα των συνομιλιών όσον αφορά το θέμα το συντάξεων θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Νοεμβρίου.


Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις Αθήνας- Βρυξελλών για αντίμετρα και συντάξεις | to10.gr

Στην τελική φάση των διαβουλεύσεων για την οριστικοποίηση του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2019 βρίσκονται οι ελληνικές αρχές και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα αποτελέσματα των συνομιλιών όσον αφορά το θέμα το συντάξεων θα δημοσιοποιηθούν στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στόχος είναι οι δύο πλευρές να πετύχουν μια «κοινή θέση» επί του δημοσιονομικού περιθωρίου που θα έχει η Ελλάδα την επόμενη χρονιά, ενόψει και της συνεδρίασης του EuroWorking Group την ερχόμενη Πέμπτη.

Δύο «μεταγραφές» παίζουν στο ΣΕΦ με την Ζαλγκίρις

Όπως εξήγησε αρμόδια πηγή, εκτός από τη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις, υπό συζήτηση βρίσκονται και άλλα θετικά μετρά που επιθυμεί να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο στο EuroWorking Group της Πέμπτης, όπου θα ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, ιδανικά για την «κοινή θέση» θεσμών και ελληνικών αρχών.

Στο  Eurogroup της Δευτέρας, στο οποίο βασικό θέμα είναι εμβάθυνση της Ευρωζώνης, η Ελλάδα θα συζητηθεί «εάν κριθεί απαραίτητο», όπως σημείωσε αρμόδια πηγή, δεδομένου ότι δυο μέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, η Κομισιόν θα ανακοινώσει επίσημα τη γνώμη της για όλα τα προσχέδια των προϋπολογισμών των κρατών-μελών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο