Μήνυση κατά Τραμπ από το CNN

Μήνυση κατά Τραμπ από το CNN

Με αφορμή την ανάκληση της διαπίστευσης του ανταποκριτή του δικτύου Τζιμ Ακόστα στον Λευκό Οίκο.

Μήνυση κατά της κυβέρνησης Τραμπ κατέθεσε το CNN λόγω της ανάκλησης της δημοσιογραφικής διαπίστευσης του ανταποκριτή του δικτύου στον Λευκό Οίκο Τζιμ Ακόστα.

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN.

«Ενώ η μήνυση είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», προσθέτει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

H μήνυση στρέφεται κατά του Τραμπ, του επικεφαλής του προσωπικού Τζον Κέλι, της εκπροσώπου Τύπου Σάρα Σάντερς, του αναπληρωτή επικεφαλής του προσωπικού για τις επικοινωνίες Μπιλ Σάιν, του διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Τζόσεφ Κλάνσι, και του αξιωματικού της μυστικής υπηρεσίας που αφαίρεσε την διαπίστευση του Ακόστα.

Υπενθυμίζεται πως ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει την ανάκληση – μέχρι νεωτέρας – της διαπίστευσης του δημοσιογράφου του CNN, λίγες ώρες αφού ο Ακόστα είχε έναν τεταμένο διάλογο με τον Τραμπ σε συνέντευξη τύπου.

Η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου είχε εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την αναστολή της ισχύος της διαπίστευσης του δημοσιογράφου και «λανθασμένη» την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να «τιμωρήσει» τον Ακόστα, επειδή επέμενε να θέτει πιεστικά ερωτήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ