Βόμβα κατά Ντογιάκου: Πού στρέφονται οι έρευνες, τι φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Βόμβα κατά Ντογιάκου: Πού στρέφονται οι έρευνες, τι φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Όπως έγινε γνωστό, ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε κατσαρόλα δεν εξερράγη καθώς η μοτοσικλέτα είχε πέσει κάτω από τον αέρα, και πιθανότατα μετακινήθηκε η εκρηκτική ύλη.

Την πιθανότητα να κρύβεται μία νέα οργάνωση πίσω από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου εξετάζει η Αντιτρομοκρατική η οποία από χθες, το πρωί ελέγχει εξονυχιστικά  τα ευρήματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη, προκειμένου να οδηγηθεί στην ταυτότητα των δραστών.

Ωστόσο, από την Αντιτρομοκρατική δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πίσω από την απόπειρα της επίθεσης στο Βύρωνα να βρίσκεται μία άλλη οργάνωση, όπως για παράδειγμα η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που εμφανίστηκε το 2013 με επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Επίσης, δεν έχει εξαρθρωθεί και η οργάνωση Επαναστική Αυτοάμυνα η οποία έχει στο «ιστορικό» της επιθέσει με όπλα και χειροβομβίδες.

Οι Αρχές εντόπισαν περίπου μισό κιλό πυρίτιδας μέσα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας που βρισκόταν έξω από τη μονοκατοικία Ντογιάκου στον Βύρωνα. Όπως έγινε γνωστό, ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε κατσαρόλα δεν εξερράγη καθώς η μοτοσικλέτα είχε πέσει κάτω από τον αέρα, και πιθανότατα μετακινήθηκε η εκρηκτική ύλη.

Δεν αποκλείεται βέβαια να υπήρχε και λάθος στη συνδεσμολογία. Το συγκεκριμένο σενάριο ενισχύεται στην περίπτωση που πρόκειται για μία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση η οποία δεν έχει εμπειρία με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Η ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο,  ερευνά και την περίπτωση η χθεσινή απόπειρα επίθεσης να πρόκειται για έργο της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Οι περισσότεροι από τους αντιεξουσιαστές που κατηγορήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης είναι εκτός φυλακής ή λαμβάνουν πολυήμερες άδειες.

Έγκλειστα παραμένουν δύο-τρία ηγετικά μέλη της οργάνωσης λόγω των εκκρεμοδικιών με την επιχείρηση «Γοργοπόταμος» (σσ.: σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού) αλλά και την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο με την Πόλα Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», το 2016. Όμως φαίνεται ότι οι εν λόγω αντιεξουσιαστές αναφέρουν τους τελευταίους μήνες ότι «πρωταρχικό στόχος είναι η αποφυλάκισή τους και δεν θα προχωρήσουν σε άλλη ένοπλη δράση».

Η Αντιτρομοκρατική και η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς υπάρχει ο φόβος να ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα τις επόμενες ημέρες είτε από αυτή την οργάνωση είτε από άλλες που παραμένουν ενεργές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ