Μαξίμου: Η μισθοδοσία των κληρικών είναι απόφαση της πολιτείας

Μαξίμου: Η μισθοδοσία των κληρικών είναι απόφαση της πολιτείας

Η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου.

Το καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της πολιτείας, το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου με την κυβέρνηση να προχωρά στην εκπόνηση σχεδίου νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος Τσίπρα- Ιερώνυμου στις 6 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει πως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου, όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου «που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού διευκρινίζει ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν από την κατάθεσή του στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, η Ιεραρχία αποφάσισε ομοφώνως να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ