Φωτιές, μολότοφ και οδοφράγματα γύρω από το Πολυτεχνείο

Φωτιές, μολότοφ και οδοφράγματα γύρω από το Πολυτεχνείο

Σκηνικό έντασης επικρατεί τα τελευταία λεπτά στα Εξάρχεια καθώς αντιεξουσιαστές εκσφενδόνισαν μολότοφ στην οδό Στουρνάρη, ενώ νωρίτερα έστησαν οδοφράγματα στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Πολεμικό σκηνικό επικρατεί αυτή τη στιγμή και πάλι στα Εξάρχεια, καθώς και γύρω από το Πολυτεχνείο, αμαυρώνοντας, για πολλοστή φορά, την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αντιεξουσιαστές πετούν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ η εκτεταμένη χρήση χημικών γύρω από το Πολυτεχνείο έχει γίνει αισθητή μέχρι την Ομόνοια και την 3η Σεπτεμβρίου.

Οι ομάδες νεαρών με κουκούλες, καδρόνια και αντιασφυξιογόνες μάσκες, προερχόμενες από την πλατεία Εξαρχείων και τον χώρο του Πολυτεχνείου, πετούν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με κρότου-λάμψης και χημικά.

Οι επιθέσεις πραγματοποιούνται κατά κύματα κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίες προσπαθούν να κρατήσουν σε απόσταση τις ομάδες των νεαρών.

Παράλληλα, ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν βάλει φωτιές σε κάδους, ενώ έχουν στήσει και οδοφράγματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα χρησιμοποιούν ως ορμητήριο το χώρο του Πολυτεχνείου απ’ όπου και πραγματοποιούν τις επιθέσεις.

Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε ταράτσες κτιρίων, απ’ όπου και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Συγκρούσεις και στη Λ. Αλεξάνδρας

Νέες συγκρούσεις σημειώνονται χαμηλά στην Λ. Αλεξάνδρας, λίγο πριν τα Εξάρχεια, καθώς οι κουκουλοφόροι μετά την σύγκρουση με τα ΜΑΤ έξω από την ΓΑΔΑ προσπαθούν να εισέλθουν στα Εξάρχεια και οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους αποτρέψουν να ενωθούν με τους υπόλοιπους ταραξίες.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η άνοδος της Αλεξάνδρας.

Νωρίτερα, έξω από τη ΓΑΔΑ ομάδα νεαρών πραγματοποίησε επίθεση κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν σημειωθεί δύο προσαγωγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ