Αρχιεπισκοπή: Fake news οι «διάλογοι» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου που δημοσιεύτηκαν

Αρχιεπισκοπή: Fake news οι «διάλογοι» Μητσοτάκη – Ιερώνυμου που δημοσιεύτηκαν

Δεν υπήρξε συνάντηση με τέτοιο περιεχόμενο μεταξύ αρχιεπισκόπου - προέδρου της ΝΔ αναφέρει κατηγορηματικά η Αρχιεπισκοπή.

Διπλή διάψευση για το θέμα που ανέδειξαν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, για συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους αλλά και τους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, υπήρξε από την Αρχιεπισκοπή και «κύκλους» της ΝΔ.

«Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη». Τέτοια συνάντηση, προσθέτει η Αρχιεπισκοπή, «με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Την ίδια στιγμή «κύκλοι» της Πειραιώς τόνιζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναντηθεί στο παρελθόν με τον αρχιεπίσκοπο αλλά ποτέ το αντικείμενο της συνάντησης δεν ήταν οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Λίγο νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη ανέφερε, μιλώντας στο «Θέμα Fm» ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο» .

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Αρχιεπισκοπή, η Εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος για το περιεχόμενο των συνομιλιών και τη στάση του αρχιεπισκόπου στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους ενώ – σύμφωνα πάντα με την Εφημερίδα των Συντακτών – επιστράτευσε το επιχείρημα που βασίστηκε στη θέση «ο Τσίπρας είναι άθεος ενώ εγώ είμαι χριστιανός».

Μαξίμου: Ου ψευδομαρτυρήσεις …
Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε για το θέμα: «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής, τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τόσο ο αρχηγός της ΝΔ όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε.

Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ