Πρόταση εισαγγελέα υπέρ της έκδοσης του Mr Bitcoin και στη Γαλλία

Πρόταση εισαγγελέα υπέρ της έκδοσης του Mr Bitcoin και στη Γαλλία

Την έκδοση του Βίνικ έχουν ζητήσει και οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου την απόρριψη της έφεσης του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin», κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την έκδοσή του στη Γαλλία.

Την έκδοση του Βίνικ έχουν ζητήσει και οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά ο ίδιος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του μόνο στην Ρωσία.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, με ένταλμα που έστειλαν στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου 2018, ζητούν την έκδοση του 39χρονου καθώς του αποδίδουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, απάτη με υπολογιστή κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια ,παραβίαση προσωπικών δεδομένων με σκοπό το παράνομο προσωπικό όφελος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητουμένου, αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέληξε σε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ