«Black Friday» στο Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 610 μονάδες

«Black Friday» στο Χρηματιστήριο – Κάτω από τις 610 μονάδες

Πτωτικά κινείται η αγορά υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων

Κύμα ρευστοποιήσεων σαρώνει τις τραπεζικές μετοχές σε Ευρώπη και Αθήνα.

Στην Ευρώπη έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για τη διασύνδεση του χρηματοπιστωτικού κλάδου με υπερχρεωμένες χώρες, ενώ εντείνονται και οι φόβοι για τον αντίκτυπο από ένα no deal στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στην Αθήνα ο τραπεζικός κλάδος δεν μπορεί να «σηκώσει» κεφάλι αφού το σφυροκόπημα συνεχίζει για πέμπτη συνεδρίαση οδηγώντας δύο από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας σε ιστορικά χαμηλά και σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα τις κεφαλαιοποιήσεις τους.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 2,30% στις 602,094 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,11 εκατ. ευρώ ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 4,24% στις 418,26 μονάδες.

Η επιδείνωση του κλίματος στο Χρηματιστήριο, σε συνδυασμό με τις διεθνείς πιέσεις, επιβαρύνουν σήμερα και την εικόνα των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να έχει εκτοξευθεί στο 4,67% από 4,55% χθες, τη στιγμή που το ιταλικό 10ετές ομόλογο, παρά τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019, διαμορφώνεται στο 3,65%.

Στο ταμπλό η Alpha Bank υποχωρεί κατά 5,34%, με την Πειραιώς να χάνει 4,54% και την Εθνική να είναι στο -3,44%. Πτώση 2,60% και 2,18% καταγράφουν οι ΟΛΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΔΕΗ και Aegean.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΕΥΔΑΠ, Grivalia, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Φουρλής και Τιτάν, με τις Σαράντης, ΑΔΜΗΕ και Λάμδα να μην έχουν πρόσημο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ