Εκτός συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και το Ισραήλ

Εκτός συμφώνου του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση και το Ισραήλ

Το σύμφωνο αναμένεται να επικυρωθεί τον Δεκέμβριο στο Μαρακές.

Στον κατάλογο των χωρών που αποχωρούν από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση μπαίνει και το Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, να ανακοινώνει ότι δεν θα το υπογράψει.

«Έδωσα οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών να μην υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση. Έχουμε δεσμευτεί να επιτηρούμε τα σύνορά μας εναντίον της άφιξης παράτυπων μεταναστών. Αυτό κάναμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» σημείωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

Οι χώρες του ΟΗΕ, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, ενέκριναν τον Ιούλιο την κατάρτιση του συμφώνου για τη μετανάστευση. Το έγγραφο αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα σε σύνοδο στο Μαρακές την 10η και 11η Δεκεμβρίου.

Απαριθμεί μια σειρά αρχών, όπως η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών, η αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας και περιλαμβάνει κατάλογο μέτρων ενίσχυσης των χωρών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μετανάστευση.

Ο αριθμός των μεταναστών παγκοσμίως υπολογίζεται σε 258 εκατομμύρια, δηλαδή το 3,4% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, περίπου 40.000 Αφρικανοί μετανάστες, ιδίως από την Ερυθραία και το Σουδάν, εισήλθαν παράνομα και ζουν στο Ισραήλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ