Από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω των χτυπημάτων ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Από ισχαιμικό επεισόδιο λόγω των χτυπημάτων ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου

Αυτό αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Σε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που φέρει από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά οφείλεται ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που παρέδωσαν σήμερα οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού.

Όπως δήλωσαν οι δύο ιατροδικαστές, οι αλλοιώσεις αυτές προκύπτουν από την ιστολογική εξέταση και ο θάνατος αποδίδεται σε αυτές.

Λόγω απουσίας στεφανιαίας ή άλλης νόσου, η πρόκληση των αλλοιώσεων συνδέεται με τα τραύματα μέσω ενός μηχανισμού στρες.

Κατά τη νεκροτομή βρέθηκαν πολλαπλά τραύματα στο σώμα από τέμνον όργανο (γυαλιά) που δεν ήταν θανατηφόρα, χτυπήματα από χέρια και πόδια, καθώς και πρόσκρουση στο έδαφος ή άλλο σταθερό αντικείμενο.

«Κρίσιμο στοιχείο» προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη διαλεύκανση του τραγικού θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί η υπόθεση, καθώς δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί», σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ