Αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για την καθαρίστρια

Αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης για την καθαρίστρια

Τη σχετική αίτηση κατέθεσε ο δικηγόρος της.

Την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος 53χρονης καθαρίστριας που εργαζόταν σε δημοτικό παιδικό σταθμού του Βόλου με πλαστό απολυτήριο Δημοτικού από το 1996 μέχρι και το 2014 ζητεί με σχετική αίτηση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος της.

Ο δικηγόρος Γιώργος Σινέλης δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης.

Η 53χρονη καθαρίστρια είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 15ετή κάθειρξη με αναστολή, ενώ σε δεύτερο βαθμό η ποινή της μετατράπηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 10 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή, οπότε οδηγήθηκε στις φυλακές Θήβας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η καθαρίστρια σε δημοτικό παιδικό σταθμό του Βόλου, εργαζόταν με πλαστό τίτλο σπουδών ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε΄ τάξης του Δημοτικού.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Ενδεικτικά, η Εθνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κάνει λόγο για «απάνθρωπη» καταδίκη της καθαρίστριας με «τερατώδη» ποινή.

Ανάλογο ύφος και από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ενώ και ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ποτάμι έγραψε στο twitter:

«Γιατί μόνο 10 χρόνια; Γιατί όχι ισόβια; Και εξοστρακισμός, για να μη μολύνει την αγγελική μας κοινωνία. Ακούς εκεί; Να είναι της 5ης Δημοτικού και να εμφανίζεται της 6ης; Που ζει; Σε μια χώρα χωρίς κανόνες; Σαν δεν ντρεπόμαστε – αυτό πάει στους άλλους, όχι στην καθαρίστρια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ