Ιερώνυμος: Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας

Ιερώνυμος: Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας

«Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», υπογράμμισε ο Κώστας Γαβρόγλου.

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία, αλλά πρόθεση συμφωνίας», επανέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας  Κώστα Γαβρόγλου.

Η« Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος έδωσε εντολή να συνεχιστεί ο διάλογος και να συγκροτηθεί Επιτροπή. τΑ συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει η επιτροπή, θα τεθούν στην Ιεραρχία και πάλι.

Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι ένα αποτέλεσμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πάει προς την κυβέρνηση. Μέσα από συζητήσεις θα καταλήξουμε από κοινού αν θα προχωρήσουμε, αν θα το βελτιώσουμε πάλι, ή αν θα το απορρίψουμε. Πιο απλά από αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν προβληματίζεται με χειρισμούς του είπε: «Προβληματίζομαι, ναι, για τους χειρισμούς μου, αλλά είναι δυνατό ποτέ σε ένα τόσο μεγάλο σώμα να έχουν όλοι μια σύμπτωση απόψεων και αποκλείετε εσείς ότι υπάρχουν προσωπικές επιδιώξεις ή παράπονα ή άλλες σκέψεις;».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας παρείχε διαβεβαιώσεις ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο, διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο η μισθοδοσία και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων, καθώς και τα θέματα περίθαλψης. «Δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων», υπογράμμισε. Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «δηλώνουμε κατηγορηματικά την πρόθεση -όπως αυτή αποτυπώθηκε από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας και τη δική μας κυβερνητική επιμονή- για τη συνέχιση του διαλόγου».

Ως προς το χρονοδιάγραμμα για σύνταξη του νομοσχεδίου, είπε πως «η αίσθησή μας και η βούλησή μας είναι να υπάρχει η δυναμική που θέλουμε να υπάρχει και από πλευράς της Εκκλησίας και από δικής μας πλευράς. Δηλαδή, περιμένουμε την επιτροπή, προετοιμαζόμαστε όλοι, θα δούμε τις λεπτομέρειες και αυτό θα καθορίσει το επόμενο βήμα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που όλοι πρέπει να επιδιώξουμε. Ούτε αχρείαστες βιασύνες, αλλά ούτε και παραπομπή στις καλένδες, κάτι που θα ήταν απαράδεκτο για μια τόσο ιστορική συμφωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ