Η ίδια η Ευρώπη ακυρώνει τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Η ίδια η Ευρώπη ακυρώνει τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik που επικαλείται πήγες της ΕΕ, η Ευρώπη σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία καθώς αυξάνονται οι υποψίες ότι θα χρησιμοποιηθούν στις διαμάχες με τη Συρία και την Υεμένη. Ειδικότερα αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εμπάργκο στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων προς τη […]

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik που επικαλείται πήγες της ΕΕ, η Ευρώπη σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία καθώς αυξάνονται οι υποψίες ότι θα χρησιμοποιηθούν στις διαμάχες με τη Συρία και την Υεμένη. Ειδικότερα αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εμπάργκο στην εξαγωγή οπλικών συστημάτων προς τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το Sputnik, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ζητήσει άμεσα την επιβολή εμπάργκο, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τα όπλα μέσω Ριάντ μπορεί να φτάσουν σε τρομοκράτες στη Συρία, αλλά και να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Υεμένης.

minusi-kammenou-se-st-theodwraki-kai-an-petroulaki.w_hr

 

Προς το παρόν, λένε διπλωματικές πηγές, δεν υπάρχει ομοφωνία, ενώ το θέμα θα τεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, όπου πιθανότατα θα διενεργηθεί ανάλογη ψηφοφορία.


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ