«Καμπανάκι» Σεντένο για κόκκινα δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές

«Καμπανάκι» Σεντένο για κόκκινα δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε ορισμένους τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στα κόκκινα δάνεια και στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς προϊόντων

«Καμπανάκι» για το ζητήματα των «κόκκινων» δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών… χτύπησε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάρια Σεντένο από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Σεντένο, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η η Ελλάδα επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς της στόχους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σημείωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο σε ορισμένους τομείς, όπως στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στα κόκκινα δάνεια και στις μεταρρυθμίσεις της αγοράς προϊόντων».

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει την «καλή δουλειά» και τη μεταρρυθμιστική ατζέντα για να προχωρήσει σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία.

Ο Μ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup συζήτησε την πρώτη έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας», για την Ελλάδα, η οποία – όπως είπε – δείχνει«καλά αποτελέσματα». Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλωσόρισαν το γεγονός ότι το 2019 θα επιτευχθεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% και πως αυτό γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί στο να ακολουθήσουν μια σταθερή δημοσιονομική πορεία.

Μοσκοβισί: Οι περικοπές συντάξεων ούτε νόμιμες ήταν, ούτε αναγκαίες

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ», είπε και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτύχει αυτό το στόχο χωρίς την εφαρμογή του προνομοθετημένου μέτρου περικοπών των συντάξεων.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι πάντα ήταν της άποψης ότι αυτές οι περικοπές δεν ήταν ούτε νόμιμες, ούτε αναγκαίες. «Είμαι ευτυχής που αποτρέψαμε την περαιτέρω περικοπή των συντάξεων κατά 14% για 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους στην Ελλάδα», είπε ο Επίτροπος Οικονομίας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM, Kλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και πρόσθεσε ότι είναι σαφές πλέον ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος. Υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά ζητούμενα για την ευρωζώνη, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνημένων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ