15 χρόνια κάθειρξη στον Γιάννη Ανθόπουλο για τοκογλυφία και ξέπλυμα

15 χρόνια κάθειρξη στον Γιάννη Ανθόπουλο για τοκογλυφία και ξέπλυμα

Το δικαστήριο διέταξε επίσης και την κατάσχεση της περιουσίας του μέχρι του ποσού του 1,7 ευρώ.

Ομόφωνα ένοχο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο για την κατηγορία της τοκογλυφίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων με αναστολή στην έφεση, ενώ διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας του μέχρι του ποσού του 1,7 ευρώ που αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού του στη Βούλα.

Σε βάρος του κ. Ανθόπουλου είχε στραφεί η καπνέμπορος Οδέττη Πετρίδη, η οποία είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco – μετέπειτα Gennet -, για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός, φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του, όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδη, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε βάρος και των υπολοίπων τριών κατηγορουμένων, ενώ αποφασίστηκε και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού των 5,7 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για πέντε χρόνια και χρηματική αποζημίωση 5.000 ευρω στον καθέναν.

Στον κ. Ανθόπουλο και σε άλλους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ